FANTASTIČNA KAPRI TORTA: Idealna kombinacija puslica, kremastog fila i voća

Ukoliko tražite idealnu i bogatu tortu za rođendan, ovo je pravi recept za vas

Recepti
Autor:
FANTASTIČNA KAPRI TORTA: Idealna kombinacija puslica, kremastog fila i voća
Foto: Printscreen/youtube

Domaća kapri torta je savršena poslastica koja sladi i osvežava:

Sastojci za koru:

  • 7 belanaca
  • 14 kašika šećera
  • 1 kašika sirćeta

Krem od žumanaca:

  • 7 žumanaca
  • 200 gr šećera
  • 600 ml mleka
  • 6 kašika brašna
  • 10 gr vanilin šećera
  • 50 gr šećera u prahu
  • 250 gr margarina
    kapri torta
    foto: Printscreen/youtube

Žele od jagoda:

  • 500 gr jagoda
  • 500 ml vode
  • 300 gr šećera
  • 120 gr pudinga od vanile

Još:

  • 100 gr čokolade
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike mleka

Priprema: Umutite belanca sa šećerom i dodajte sirće. U kalup stavite papir za pečenje, pa preručite belanca i zapecite, tj. prosušite u rerni na oko 120 stepeni Celzijusa. Kad se prosuši koru premažite sa otopljenom čokoladom i uljem. Ostavite ovaj deo da se dobro stegne u frižideru. Mutite fil od žumanacašećera brašna i malo mleka. Napravite puding od ove smese i mleka. Kad se ohladi dodajte margarin.

Ostavite da se ohladi dobro.

Crveni fil pravite tako što u 400 ml vode dodate izblendirane jagode, i pola mere šećera. Ostavimo da provri. Za to vreme razmutite puding sa ostatkom šećera i vode. Kad jagode provru, dodajte puding. Ostavite ovaj fil da se prohladi dobro.

Na deo sa belancima dodajte žuti fil, pa razmućenu čokoladu, a onda crveni fil pa čokoladu. Ukrasite po želji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs