mekano i ukusno

NAJMEKŠA POGAČA BEZ KVASCA: Ne mesi se, a gotova je za tili čas

Recept za neodoljivu pogaču bez kvasca, koja se brzo i jednostavno pravi.

Recepti
Autor:
NAJMEKŠA POGAČA BEZ KVASCA: Ne mesi se, a gotova je za tili čas
Recept za pogaču bez kvasca, Foto: Printscreen Youtube/Jelajelena Petrovic

Donosimo vam recept za preukusnu, mekanu pogaču bez kvasca koja se brzo pravi, a još brže jede.

Sastojci:

  • 400-450 gr brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone ili praška za pecivo
  • 3 kašike ulja
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml kisele vode
  • so

Priprema:

U dublju posudu sipati brašno, so, sodu ili prašak za pecivo, ulje, jogurt i kuselu vodu, pa dobro izmešati i sjediniti smesu. Testo izvaditi na radnu površinu, pa izvaljati oklagijom. Staviti je u pleh ili tepsiju, pa pokriti krpom i ostaviti oko 20 ak minuta da testo odmori. Nakon toga, staviti u rernu na 180 stepeni i peći oko 40 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs