Bosanski lonac se pravi sa dosta povrća i svežeg mesa. Kada pravite ovaj ručak, imajte na umu da spremate nešto izuzetno hranljivo za svoju porodicu i da se ovaj obrok može podgrejati i sutradan:
Potrebno je:
- par krompira
- šargarepa
- sveže paprike
- paradajz
- crni luk
- praziluk
- crveni luk
- beli luk
- tikvica
- manja glavica kupusa
- sveže meso
- so
- biber
- suvi začin
- začinska paprika
- svinjska mast
Priprema: Najbolje bi bilo da uzmete zemljani lonac. Dobro ga podmažite sa mašću pa u njega stavite sledeće: luk, praziluk, tikvice, šargarepu, krompir, papariku, paradajz, sveže meso, kupus, začine i sve nalijte sa malo vode. Zatvorite i ostavite da se kuva oko 3h. Promešajte, začinite po potrebi i vratite u rernu na još pola sata. Uživajte!