oBAVEZNO PORBAJTE!

SPREMITE PEGLANU PAPRIKU PO STAROM SRPSKOM RECEPTU: Pravi se brzo i to bez konzervansa, a ukus je PROSTO NEODOLJIV

Najukusnija peglana paprika postaće vaš omiljeni deo zimnice!

Recepti
22:47h Autor:
SPREMITE PEGLANU PAPRIKU PO STAROM SRPSKOM RECEPTU: Pravi se brzo i to bez konzervansa, a ukus je PROSTO NEODOLJIV
Najukusnija peglana paprika?, Foto: Shutterstock

U jeku je pripema zimnice, a mi vam donosimo preukusan recept sa crvenim paprikama, kojem baš niko nije mogao da odoli! Osim toga, pravi se veoma lako, te vam neće oduzeta mnogo vremena, a imaćete neverovatan prilog togom cele zime!

Neophodni sastojci:

  • 5 kg crvenih paprika
  • 100 g šećera
  • 500 ml ulja
  • 2 glavice belog luka
  • 500 ml sirćeta
  • 200 g soli
  • veza peršuna
  • 1 kašičica bibera u zrnu
Peglana paprika, Lučena paprika, Paprika za turšiju, Paprika
foto: Shutterstock

Način pripreme:

Dobro operete paprike i očistite od semenki. Nakon toga ih isecite na malo deblje trake.

Zatim poređajte jedan red paprika, pa pospite so i šećer, a zatim sve prelijte sirćetom i uljem. Potom ponovite postupak, sve dok ne potrošite sve sastojke. Ostavite paprike da odstoje nekoliko sati ili preko noći.

Kada omekšaju ređajte u sterilisante staklene tegle, gde ćete između njih dodavati peršun, beli luk i biber u zrnu. Na kraju sve paprike prelijte smesom koja je ostala od paprika i pritisnite ih plastičnom rešetkom.

Odložite ih na tamno i hladno mesto!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs