Brzi recept za tursku pitu Katmer: Lako se pravi, nije mnogo masna, ali zato jeste preukusna

Donosimo vam recept za Katmer pitu.

Recepti
Brzi recept za tursku pitu Katmer: Lako se pravi, nije mnogo masna, ali zato jeste preukusna
Foto: Printskrin@Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen/YouTube

Kanal "Letina kuhinja" podelio je video snimak recepta za najukusniju tursku pitu Katmer.

Sastojci za kore:

  • 600gr brašna
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 kašika soli
  • 30ml ulja
  • 300ml tople vode
  • 200gr otopljenog maslaca

Sastojci za fil:

  • 200gr feta sira
  • 3 jajeta

Priprema:

Umesiti kore, razvući premazati maslacem i praviti oblike. Zatim pitu filovati, a onda premazati žumancem. Peći na 180 stepeni 20-25min.

U nastavku otkrijte recept za pileća krilca sa pivom:

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs