Potrebno je:
- 1 pomorandža
- 3 jaja
- šećer
- 160 grama brašna i prašak za pecivo
Priprema: Da biste napravili italijanski kolač sa pomorandžom, prvo morate dobro da operete pomorandžu od pesticida. U jednu činiju sipajte malo alkoholnog sirćeta i malo sode bikarbone pa dobro oribajte koricu. Zatim isperite sve hladnom, tekućom vodom.
Koricu od 1 pomorandže izrendajte, a pomorandžu isecite tako da svaka kriškica bude presečena na 3 dela.
Uzmite 3 jajeta pa odvojite belance od žumanceta.
Žumanca umutite sa šećerom u jednoj činiji, a u drugoj činiji umutite belanca sa šećerom i koricom od pomorandže.
Izmešajte belanca i žumanca, pa u tu smesu dodajte pomorandže i 160 grama brašna. Dodajte prašak za pecivo i sve izemšajte pa stavite na pek papir i pecite u rerni oko pola sata na 180 stepeni Celzijusa.
Ispečen kolač pospite prah šećerom i poslužite uz kafu.