S obzirom na to da na ovu slavu ili idemo kao gosti ili obeležavamo u porodici, često se postavlja isto pitanje: šta poslužiti, a da ne bude isto kao prošle godine? Iako je slava posna, to ne znači da su opcije ograničene. Naprotiv! Da biste obogatili svoj meni i oduševili goste, predlažemo recept za sočan potaž od bundeve, koji će zasigurno uneti novinu u vašu trpezu.
Sastojci:
- 1 manja bundeva (oko 1 kg)
- 2 krompira
- 1 crni luk
- 2 šargarepe
- 1 veza peršuna
- So, biber, maslinovo ulje
- 1 kašičica kurkume
- Biljni temeljac ili voda
Priprema: Očistite povrće i iseckajte crni luk, šargarepu i krompir. Zatim, sve to stavite da se dinsta na malo maslinovog ulja, dodajući bundevu i malo biljnog temeljca ili vode.
Vodu možete da ugrejete u Ora-Ito ketlu, kojom ćete preliti povrće, a zatim dodajte začine po ukusu.
Kuvajte povrće na srednjoj vatri, a kada omekša, u zavisnosti od vaših preferencija, možete koristiti Ora-Ito mikser ili Ora-Ito štapni mikser da sve pretvorite u glatku, kremastu supu. Oba aparata su savršena za ovakve pripreme – mikser će vam omogućiti brzo i lako blendiranje, dok štapni mikser daje potpunu prilikom mešanja direktno u posudi.
Kako bi vaši gosti još više uživali u ovoj kremastoj čorbi, uz to možete poslužiti i hrskavi tost hleb. Samo ubacite kriške hleba u Ora-Ito toster i za nekoliko minuta ćete dobiti savršen tost. Uz čorbu, može biti ukusan dodatak koji ćete premazati mešavinom maslinovog ulja i belog luka, a može poslužiti i za umak za potaž. Zamislite samo – topli, hrskavi tost koji se topi u kremastoj fantaziji ukusa. Zar ne zvuči savršeno?
Dobro organizovana slava podrazumeva ne samo pažljiv izbor jela, već i korišćenje pravih aparata koji će vam olakšati pripremu i omogućiti da svaki detalj bude savršeno usklađen. Iskoristite posebnu priliku i nabavite neki od Ora-Ito aparata uz akciju koja traje od 16. decembra 2024. do 15. januara 2025. Posetite sajt ili prodajne objekte - Hisense / Gorenje Studio prodajni saloni | gorenje-rs i pronađite idealne aparate za vašu slavu ili poklon domaćinu koji slavi.