OBAVEZNO PORBAJTE!

RUČAK ZA DANAS: Najukusnija testenina sa pelatom i kačkavaljem po recepturi staroj 100 godina

Najukusnija testenina sa pelatom i kačkavaljem postaće omiljeni obrok cele porodice!

Recepti
10:01h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Najukusnija testenina sa pelatom i kačkavaljem po recepturi staroj 100 godina
Najukusnija testenina sa pelatom i kačkavaljem, Foto: Printscreen Youtube / JECA SVAŠTARICA

Skoro da ne postoji osoba koje ne voli testeninu na najrazličitije načine, te je uvek dobrodošla i neka nova ideja za spremanje. Naime, ovo je recept koji su koristile naše bake, a jelo se sprema neverovatno brzo i nema mnogo prljavih sudova. Ali, najvažnije od svega - ovako napravljena testenina neodoljivo je sočna i ukusna!

Potrebni sastojci:

  • 250 gr testenine
  • 400 gr paradajz pelat
  • 50 g parmezana
  • 300 gr rendanog kačkavalja
  • 1 kašičica origana, belog luka u prahu, slatke paprike
  • malo soli, bibera i svežeg ili sušenog peršuna

Način pripreme:

U posudu sipajte 400 g pulpe od paradajiza, potom dodajte 2 kašike šećera i 200 ml neutralne pavlake. Sve to pospite sa 50 g parmezana i 200 gr rendanog kačkavalja. Od začina dodajte 1 kašičicu origana, belog luka u prahu, slatke paprike, malo soli i bibera. Zatim sve dobro izmešajte.

Dobijenu smesu stavite u rernu da se krčka oko 20 minuta na 180 stepeni. Za to vreme kuvajte kratko 250 gr testenine po želji i dodajte je u spremljeni sos.

Na kraju stavite odozgo još 100 gr kačkavalja i malo svežeg ili sušenog peršuna. Zatim jelo vratite u rernu na 150 stepeni još desetak minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs