RECEPT

RUČAKA ZA DANAS: Recept za najbolji SATARAŠ - omiljeno jelo gotovo za manje od pola sata

Imamo recept uz koji ćete napraviti najbolji sataraš!

Recepti
15:04h Autor:
RUČAKA ZA DANAS: Recept za najbolji SATARAŠ - omiljeno jelo gotovo za manje od pola sata
sataraš, Foto: Bakina kuhinja

Sataraš je jedno od omiljenih jela, te vam savetujete da iskoritite paprike i paradajz i za porodicu pripremite ovo zdravo i ukusno jelo. Sataraš se uklapa u najrazličitije gastronomske kombinacije, te nema sumnje da ćete uživati u ovom obroku.

U klasični sataraš kakav vam predsatvljamo ovog puta stavljaju se samo bazične namirnice kao što su paradajz, paprike i luk, no moguće su i druge varijante s ostalim letnijm povrćem.

Sastojci:

- 2 veća crvena luka

- 4 žute paprike

- 4 zelene paprike

- 6 paradajza

- suncokretovo ulje za prženje

- so

- biber

sataraš
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Pre svega treba pripremiti paradajze da im kasnije lakše ogulimo kožicu. U veću posudu na šporetu staviti vodu da proključa, a za to vreme paradajzu zaseći kožicu na četiri jednaka dela.

Kada voda proključa sklonite je sa strane a zatim u nju oprezno staviti paradajz. Ostaviti ih u vodi dok ostatak povrća sečete.

Oguliti oba crvena luka pa ih narezati na režnjeve, a zatim žutim opranim paprikama ukloniti semenke, pa ih iseckati na trakice. Na isti način pripremite i zelene paprike, a zatim izvadite paradajze iz vode, uklonite kožicu i siecite na kockice.

U veću posudu sipatajte ulje za prženje i pustite ga da se zagreje. Zatim, stavite luk i pržite ga 10-ak minuta na srednje jakoj vatri uz mešanje.

Posle toga ubacite žutu, pa zelenu papriku, sve dobro izmešajte, poklopite i ostavite da se krčka oko 15-ak minuta.

Zatim u posudu sipatajte naseckani paradajz, pa uz povremeno mešanje pustite da kuva oko 30 minuta. Za to vreme tečnost u satarašu će se redukovati, a pred sam kraj kuvanja posolite i pobiberite po ukusu i kuvajte još oko 5 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs