probajte

KAKO DA HLEB NE BUDE TVRD, A TESTO GNJECAVO? Dodajte samo jednu namirnicu i biće mekan kao duša

Imamo recept za testo uz koji vaš hleb više nikada neće biti tvrd.

Recepti
Autor:
KAKO DA HLEB NE BUDE TVRD, A TESTO GNJECAVO? Dodajte samo jednu namirnicu i biće mekan kao duša
Kako da testo za hleb bude mekano, Foto: youtube

Mesili ste hleb, a on je na kraju je ispao tvrd? Nikakv problem! Imamo savet uz koji vam testo za hleb više nikada neće biti gnjecavo.

Sve što treba da uradite jeste da u testo krompir i ono će biti mekano i vazdušasto. U nastavku donosimo recept za testo za hleb koji će biti "mekan kao duša".

Sastojci:

  • 2 kuvana krompira,
  • 500 g brašna,
  • 7 g suvog kvasca,
  • 2 kašičice šećera,
  • 2 kašičice soli,
  • 30 g ulja (puna kašika),
  • 230 g vode.
Kako da testo za hleb bude mekano
Kako da testo za hleb bude mekanofoto: youtube

Priprema:

Pre svega izbockajte krompir, a zatim ga stavite u mikrotalasnu 10-ak minuta, a potom izgnječite. U većoj činiji pomešajte krompir, brašno, šećer, ulje, so, kvasac, a onda testo zamesite. Izvadite na pobrašnjenu površinu i još malo mesite, a činiju, u kojoj ste pre toga mesili premažite uljem pa zatim vratite testo, pokrijte i ostavite da odstoji dva sata.

Nakon dva sata razvijte testo u oblik vekne, a onda ga secite na šest delova. Od svakog dela napravite male loptice i ređajte u pleh obložen pek papirom. Zatim prekrijte pleh prijanjajućom folijom i ostavite 20 min da odstoji. Kajzerice pecite na 180 stepeni pola sata a zatim uživajte u mekanom testu. U nastavku pogledajte kako izgleda postupak:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs