brzo se pravi

RUČAK ZA DANAS: Turska supa od sočiva za koju vam treba malo para, a izvor je zdravlja za organizam

Ako ste se zaželeli da malo promenite svakodnevni meni, isprobajte tursku supu od sočiva

Recepti
12:18h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Turska supa od sočiva za koju vam treba malo para, a izvor je zdravlja za organizam
Foto: Shutterstock

Supa od sočiva je obavezni deo svakog porodičnog ručka u Turskoj je neizostavni deo svakog porodičnog ručka. Postupak spremanja je veoma jednostavan, a sočivo osim što je veoma zdravo, dugo drži i sitost.

Posebno je crveno sočivo izvor proteina i vlakana, jer sadrži folnu kiselinu, vitamin B1 i minerale.

Crveno Sočivo
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g crvenog sočiva
  • 1 glavica luka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 kašičica sušene nane
  • malo ulja
  • so, biber

Priprema:

Sočivo dobro operite dok voda ne postane skroz prozirna. Stavite ga u šerpu, nalijte vodom da ogrezne i kuvajte na umerenoj vatri. Kada počne da ključa, sklonite penu sa površine, sipajte još malo vode i kuvajte oko 10 minuta. Za to vreme luk i šargarepu očistite i sitno naseckajte. Propržite luk na malo ulja dok se ne zastakli, a potom ubacite i šargarepu. Dinstajte oko 5 minuta da povrće omekša. Ubacite u šerpu sa sočivom i sve promešajte. Dodajte žačine po ukusu, krčajte još 10 minuta, a pred kraj kuvanja pospite nanom. Supu služite dok je još topla. sa malo prepečnog hleba.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs