Sastojci:
- 1,5 kilograma očišćenog krompira
- 2-3 glavice crnog luka
- 250-300 grama slanine
- 1 krem supa od pečuraka
- 100 mililitara tople vode
- 600 mililitara mleka
- 100 grama putera ili margarina
Priprema: Krompir očistite i isecite ga na tanke kolutove. Rernu zagrete na 200 stepeni. Ubacite tepsiju u zagrejanu rernu. Kad se zagreje i tepsija, ubacite u nju par kockica maslaca a potom krompir. Preko stavite još maslaca pa sve stavite u rernu da se krompir zapeče. Kada se krompir lepo ispekao, izvadite ga iz rerne. Preko njega stavite crni luk isečen na rebarca i slaninicu. U veću činiju umutite vodu, supu od pečuraka i začine. Prelijte preko krompira i slanine. Vratite u rernu i pecite dok se sve lepo ne ukrčka. Uživajte!