Sočivo je jedna od najzdravijih namirnica, ali nepravedno zanemarena kod nas. Stoga vam danas donosimo jedan posni recept koji će vam pomoći da se okrepite tokom Vaskršnjeg posta.
Potrebno:
- 2 šolje crvenog sočiva
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 krompira
- 3 čena belog luka
- paradajz pire oko 200 grama
- so, biber, suva začinska paparika
Priprema: Potopite sočivo u hladnoj vodi i ostavite ga oko 20 minuta. Kasnije ga dobro isperite pod mlazom hladne vode. U šerpi stavite malo ulja, pa dodajte seckan luk. Kada se luk karamelizuje, dodajte rendanu šargarepu i rendan krompir, a potom i beli luk i paradajz pire, a onda začine i sočivu. Sve nalijte sa vodom i kuvajte oko 45 minuta.
Nakon toga sklonite sa ringle, promešajte i poslužite.