Danas vam donosimo 3 recepta za posana jela:
1. Posni rižoto sa pečurkama
Potrebno:
- 400 grama šampinjona
- 2 glavice crnog luka
- 1 šolja pirinča
- 1 veza peršuna
- so i biber
- malo ulja i malo vode
Priprema: U tiganju na malo ulja prodinstati crni luk sitno sečen. Dodati seckane šampinjone. Dinstati sve dok se sasvim ne isprži, a kada počne da prijanja za tiganj dodajte opran pirinač i začine. Promešajte pa nalijte vode da smesa ogrezne. Ostavite da uvri i pirinač nabubri. Još jednom dodajte vodu, a zatim i seckan peršun. Nakon 10 minuta isključite i ostavite da se ručak malo "odmori". Poslužiti toplo.
2. Posna obrok salata
Potrebno je:
- 400 grama krompira
- 200 grama pečenih paprika
- 200 grama ribe
- 1 glavica crnog luka
- so i biber
- maslinovo ulje
Priprema: Skuvajte krompir, a pečene paprike iseckajte sitno. Izmešajte sve zajedno: krompir, paprike, ribu (mi korisimo dimljenu skušu očišćenu od kostiju), sitno seckan crni luk, začine i ulje. Poslužiti toplo.
3. Sočivo - najzdravija posna čorbica
Potrebno je:
- 1 glavica luka
- 1 šargarepa
- 2 paškanata
- 3 čena belog luka
- 400 grama sočiva
- začini
- voda
Priprema: Na malo ulja izdinstajte crni i beli luk, zatim rendanu šargarepu i paškanat. Dodajte začine: suvu začinsku papriku, so i biber. Dodajte sočivo i sve izmešajte. Nalijte sa dosta vode (do vrha šerpe) i kuvajte na laganoj vatri oko 45 minuta. Dodajte malo peršuna i poslužite toplo.