RUČAK ZA DANAS: Moravski pasulj u paprici - ubedljivo najbolje posno jelo

Posni moravski pasulj je veoma zdrav ručak pun vlakana, a pri tome je zasitan

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Moravski pasulj u paprici - ubedljivo najbolje posno jelo
Moravski pasulj, Foto: Printscreen/youtube/kuhinja valentina mašković

Ako ste savladali osnove pravljenja pasulja, sada isprobajte i ovaj neobičan način kuvanja moravskog pasulja:

Potrebno:

  • 800 grama do 1 kg pasulja
  • 1 glavica belog luka
  • 2 l vode
  • 3-4 glavice crnog luka
  • 1 kašika brašna, so, suvi začin, začinska crvena paprika, biber
  • Suva paprika za punjenje, a može da se koristi i svežu ili papriku iz turšije.

Priprema: Pasulj stavite u vodu pa kuvajte oko sat vremena. U tiganju stavite luk da se dinsta, pa mu dodajte začine a potom i proceđen pasulj, kao i malo vode iz pasulja. Paprike punite pasuljom pa ređajte u vatrostalnu činiju ili grne. Zalijte sa malo vode iz kuvanog pasulja. Stavite sve u rernu na 200 stepeni Celzijusa oko sat i po do dva sata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs