RUČAK ZA DANAS: Pileći paprikaš na mađarski način - savršeno začinjen i pun mesa

Jela na kašiku su ponovo u modi - danas vam donosimo recept za pileći paprikaš po mađarskoj recepturi

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Pileći paprikaš na mađarski način - savršeno začinjen i pun mesa
Foto: Profimedia

Ručak je jedan od najvažnijih obroka za svakog od nas. Zbog toga se potrudite da za sebe i svoju porodicu pripremite najzdravije jelo na kašiku:

Priprema:

  • 2 kašike masti
  • 1,50 kg piletine sa koskom i kožom, u originalnom receptu, a može da se koristi i piletina očišćena od kostiju
  • 2 srednja crna luka, sitno iseckana
  • 2 čena belog luka, propuštena kroz presu
  • 2 srednja sitno iseckana paradajza (bez semenki)
  • 1 crvena iseckana paprika (bez semenki)
  • 3-4 kašike aleve paprike
  • 2 šolje pileće supe od kocke
  • 1 1/2 kašičica soli
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 3 kašike brašna
  • 3/4 šolje kisele pavlake na sobnoj temperaturi
  • 1/4 šolje slatke pavlake
    Pileći Paprikaš
    foto: Profimedia

Priprema: Zagrejati mast u šerpi i kratko propržiti piletinu sa svih strana. Prebaciti piletinu na tanjir. Na masti propržiti luk, zatim dodati beli luk, iseckani paradajz i papriku i pržiti dva do tri minuta. Skloniti šerpu s vatre i dodati začinsku papriku, so i biber. Začinska paprika postane gorka, ako se sprži. Vratiti piletinu u šerpu i staviti je ponovo na vatru. Preliti pilećom supom od kocke, piletina bi trebalo da bude skroz pokrivena. Dodati više supe, ako je potrebno. Dovesti do tačke ključanja, smanjiti vatru i krčkati 40 minuta. Potom piletinu izvaditi i staviti na tanjir. U maloj činiji izmešati brašno i pavlake, dok se ne napravi pasta bez grudvice. Sipati krem u sos, stalno mešajući da se ne bi napravile grudvice. Blako kuvati nekoliko minuta dok se sos ne zgusne. Po potrebi dodati so i biber. Vratiti piletinu u sos da se zagreje. Služiti sa njokama, knedlama ili kuvanim krompirom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs