preukusno

RUČAK ZA DANAS: Sočna i bogata musaka bez mesa, kojoj ćete se vraćati celog leta (RECEPT)

Idealan obrok za tople dane!

Recepti
10:00h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Sočna i bogata musaka bez mesa, kojoj ćete se vraćati celog leta (RECEPT)
Foto: Profimedia

Brza i ukusna musaka bez mesa odlično je rešenje ako ne želite da provedete previše vremena pored šporeta, a potreban vam je lagan i jednostavan ručak za celu porodicu.

Sastojci:

  • 500 grama krompira
  • 4 glavice crnog luka
  • 2 jajeta
  • 200 grama sitnog slanog sira
  • čaša kisele pavlake
  • 1 šargarepa
  • 150 ml ulja
  • 200 grama šampinjona
  • 1 kašičica soli
  • biber po želji

Priprema:

Oljuštite krompir i isecite ga na kriške. Očistite crni luk i isecite ga na rebarca, pa propržite dok ne bude staklast. Zatim dodajte rendanu šargarepu i iseckane šarmpinjone, pa sve dobro prodinstajte uz malo soli.

Poređati krompir po dnu podmazane posude za pečenje, pa preko staviti dinstano povrće. Ponovo poređajte krompir, pa umutite jaja i u njih umešajte sir i pavlaku i time prekrijte sve. Ako vam je ostalo krompira, završite musaku još jednim redom. Prelijte šoljom do dve vode.

Po želji možete posuti rendanim kačkavaljem. Pecite najmanje pola sata u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs