Brza i ukusna musaka bez mesa odlično je rešenje ako ne želite da provedete previše vremena pored šporeta, a potreban vam je lagan i jednostavan ručak za celu porodicu.
Sastojci:
- 500 grama krompira
- 4 glavice crnog luka
- 2 jajeta
- 200 grama sitnog slanog sira
- čaša kisele pavlake
- 1 šargarepa
- 150 ml ulja
- 200 grama šampinjona
- 1 kašičica soli
- biber po želji
Priprema:
Oljuštite krompir i isecite ga na kriške. Očistite crni luk i isecite ga na rebarca, pa propržite dok ne bude staklast. Zatim dodajte rendanu šargarepu i iseckane šarmpinjone, pa sve dobro prodinstajte uz malo soli.
Poređati krompir po dnu podmazane posude za pečenje, pa preko staviti dinstano povrće. Ponovo poređajte krompir, pa umutite jaja i u njih umešajte sir i pavlaku i time prekrijte sve. Ako vam je ostalo krompira, završite musaku još jednim redom. Prelijte šoljom do dve vode.
Po želji možete posuti rendanim kačkavaljem. Pecite najmanje pola sata u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.