Recept

RUČAK ZA DANAS: Ako u pohovane tikvice dodate OVAJ tajni sastojak - postaće to neodoljivo jelo!

Tikvice su tako zahvalno povrće! Od njih možete da spremate musaku, mafine, krem čorbice, ali najbolje su pohovane

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Ako u pohovane tikvice dodate OVAJ tajni sastojak - postaće to neodoljivo jelo!
Pohovane tikvice, Foto: Printscreen/youtube/cooking is simple

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 100 g tvrdog sira
  • 3 jajeta
  • 1 kašičica mirođije
  • 1/2 kašičice slatke paprike
  • 1/3 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice bosiljka
  • soli po ukusu
  • 100 g prezli
  • 1 kašika brašna

Priprema: Tikvice isecite po dužini, a zatim posolite i ostavite da stoje 15 minuta. U jaja dodajte začine, pa umutite i dodajte rendani sir. Prezle pomešajte sa brašnom, pa tikvice uvaljajte u prezle, a zatim u smesu sa jajima. Pržite u dobro zagrejanom ulju, pa vadite na ubrus da se lepo ocede.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs