3 najlepše voćne salate koje će vas osvežiti i zasititi: Tajna je u ovim sastojcima koji znatno poboljšavaju ukus

Donosimo vam recept za 3 najlepše voćne salate. Tajna se krije u ovim sastojcima.

Recepti
Autor:
3 najlepše voćne salate koje će vas osvežiti i zasititi: Tajna je u ovim sastojcima koji znatno poboljšavaju ukus
Foto: Rimma Bondarenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Lagana je, osvežavajuća, a ukusna. Najbolje od svega je što voćnu salatu možete napraviti od bilo kog voća i da svaki put budete sigurni da će vam uspeti.

U nastavku pogledajte tri predloga za pripremu ove omiljene letnje poslastice koja će vas zasititi, a u isto vreme i osvežiti tako da ćete zaboraviti na vrućinu.

voćna salata
foto: Shuterstock

1. Klasična voćna salata

Sastojci:

  • 2 kivija
  • 1 mango
  • 150 g ananasa
  • 100 g grožđa
  • 400 g mešanog bobičastog voća
  • 1 velika pomorandža
  • 2 kašičice meda

Postupak:

Oljuštite i prepolovite kivi, zatim ga narežite na tanke kriške i ubacite u posudu u kojoj ćete držati salatu. Isto učinite i s mangom. Očistite i ananas, zatim ga narežite na male, tanke komade.

Prepolovite svaku bobicu grožđa, a pomorandžu oljuštite i naseckajte. Ubacite i bobičasto voće, dodajte med i dobro promešajte. Pre posluživanja salatu dobro ohladite.

2. Voćna salata od breskvi, malina i maskarponea

Sastojci:

  • 2 zrele breskve (mogu i nektarine)
  • 50 g šećera
  • 1 kašičica listova limunske majčine dušice
  • 100 g maskarponea
  • 100 ml slatke pavlake
  • kap ekstrakta vanile
  • 16 malina – izrezanih na pola
  • šaka pistaća – grubo naseckanih
  • 1 kašika javorovog sirupa

Postupak:

Breskve ogulite, narežite i posložite u 4 posudice za serviranje. Pospite ih s malo šećera, a na to stavite listiće majčine dušice.

Umutite maskarpone, slatku pavlaku, ekstrakt vanile i preostali šećer, tako da dobijete laganu, pahuljastu smesu. Kašikom je stavljajte na breskve, a na to poslažite maline i sve pospite pistaćima. Dekorišite javorovim sirupom i listićima limunske majčine dušice.

Voćna salata
foto: Shutterstock

3. Salata od lubenice i dve vrste dinja

Kod ovog recepta lubenicu i dinje možete narezati na kockice, ali ako želite da salata izgleda impresivno, izdubite ih tako da dobijete male kuglice.

Količine u receptu se odnose na izrezano voće (ili u kuglicama), mereno šoljicom od 240 ml.

Sastojci:

  • 2 kašike meda
  • 1/4 kašičice narendane kore limete
  • 2 kašike svežeg soka limete
  • 2 šoljice dinje
  • 2 šoljice ananas dinje
  • 2 šoljice lubenice

Postupak:

U velikoj posudi dobro pomešajte med, koricu limete i sok od limete. Dodajte preostale sastojke, lagano promešajte, pokrijte posudu i stavite u frižider na najmanje sat vremena.

Pre posluživanja salatu opet promešajte, rasporedite u posudice i ukrasite svežom mentom.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs