Većina domaćica pravi jednu grešku prilikom kuvanja pileće supe: u lonac stavljaju celo pile. Zbog toga se pojedini delovi pileta pre skuvaju, dok pileće belo meso na kraju bude suvo i prekuvano.
Najbolje je da za pileću supu koristite batak i karabatak - tako ćete dobiti najbolje od svega.
Potrebno: 2 pileća bataka sa karabatakom; 2 šargarepe; 1 paškanat; 1 manje parče celera; 1 glavica crnog luka; so i biber; rezanci.
Priprema: Meso stavite u lonac sa vodom da se kuva. Kada voda provri, lagano pripremajte povrće. Očistite i sitno iseckajte šargarepu, paškanat i celer. Luk prepržite na ringli pa dodajte u lonac sa vodom i mesom. Dodajte i povrće pa kuvajte oko pola sata.
Dodajte začine i rezance i kuvajte još 5 minuta. Dodajte i svež peršun. Poslužite toplo.