Ne propustite

KREMASTO PILEĆE VARIVO S TIKVICAMA: Ručak za desetku! (RECEPT)

Divno toplo jelo i predjelo koje će obožavati svi ukućani

Recepti
Autor:
KREMASTO PILEĆE VARIVO S TIKVICAMA: Ručak za desetku! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

1 pileće belo meso ( mogu se kosrititi i drugi delovi pileta ) 1 glavica crnog luka 1 pakovanje od 400 g povrća za belu čorbu 1 veća tikvica ili dve manje 100 ml ulja 1 kašika suvog začina, so i biber 1 kašika brašna.

Priprema:

Iseckati crni luk sitno. Zagrejati ulje u šerpi, spustiti luk, propržiti minut, pa naliti čašu vode, smanjiti malo vatru i ostaviti polu poklopljeno da se dinsta dok višak vode ne ispari, a luk omekša. Za to vreme belo meso očistiti od kostiju, pa iseckati na kockice. Kožicu ostaviti, ne bacati, kao ni kosti.

Kada je luk omekšao dodati meso i kost i kožicu, pa naliti vode da prelije. Kuvati 1-20 minuta. Za to vreme očistiti tikvice i iseckati na kockice. Nemojte baš previše sitniti. Izvaditi kost i kožu napolje. Dodati povrće za čorbu i tikvice, pa naliti vode opet da prelije. Ostaviti da se kuva oko 30 minuta.

Proveriti nakon toga količinu vode, pa ako vam odgovara razmutiti kašiku brašna sa 50 ml vode, skloniti šerpu sa vatre i zakuvati. Ako vam je manje vode dolijte je, ostavite da provri pa odradite deo sa brašnom. Uvek je bolje manje vode nego više, lako ćete dodati, ali izbaciti teško.

Ostaviti da sve zajedno sa brašnom kuva još 10-ak minuta, začiniti po ukusu. Dodati so, biber, peršun, po želji i poslužiti toplo. Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs