Praznična torta

DOMAĆA SLADOLED TORTA: Brzo se sprema, izuzetno je sočna i ukusna! (RECEPT)

Obeležite praznike tako što ćete svojim ukućanima spremiti divnu sladoled tortu

Recepti
10:30h Autor:
DOMAĆA SLADOLED TORTA: Brzo se sprema, izuzetno je sočna i ukusna! (RECEPT)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 200 gr mlevenih oraha
  • 200 gr mlevenog keksa
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 ml kisele pavlake
  • malo ekstrata po želji
  • šlaga za ukrašavanje
  • 2 pune kašike prah šećera
  • 50 gr rastopljene čokolade

Priprema: Umutiti kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom. Slatku pavlaku takođe umutiti pa sve spojiti. Podeliti na 2 dela.U jednu dodati mleveni keks i 3-4 kašike mleka, a u durgu mlevene orahe i rastopljenu čokoladu i ekstrate maline ili jagode. Sve dobro izjednačiti. Okrugli pleh prečnika 24 cm obložiti prozirnom folijom.

Na dno rasporediti čokoladni deo, a preko deo sa mlevenim orasima . Preko stavit par piškota umočenih u mleko. Ušuškati pa staviti u zamrzivač 1-2 sata. Izvrnuti na poslužavnik.

Odozgo umutiti 100 gr šlag kreme i posuti seckanim orasima. Staviti ponovo u zamrzivač da se dobro ohladi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs