SAVRŠENE, A BRZO SE SPREMAJU

DOMAĆE BUHTLE, NIKAD MEKŠE TESTO, A PROVERENO USPEVA: Slatki zalogaji bez trunke šećera! (RECEPT)


Domaće kiflice uvek su popularne u srpskoj kuhinji, bilo da ih pravite slane ili slatke, svi ih obožavaju. Napravite sličnu varijantu - buhtlice sa punjenjem po želji, biće odličan doručak uz šolju mleka

Recepti
Autor:
DOMAĆE BUHTLE, NIKAD MEKŠE TESTO, A PROVERENO USPEVA: Slatki zalogaji bez trunke šećera! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 550 gr brašna
  • 250 gr margarina
  • 1 kisela pavlaka
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 jaje
  • punjenje po izboru: džem, krem..
  • šećer u prahu za posipanje
buhtle
foto: Shutterstock

Priprema:

  • Pomešajte sve sastojke u dubljoj vangli i zamesite testo.
  • Pokrijte krpom i stavite u frižider da se malo stegne - oko 20 minuta.
  • Zatim razvucite testo, isecite ga na pravougaonike iste veličine i na svaki stavite kašičicu punjenja po želji.
  • Urolajte i poređajte u prethodno namašćen pleh.
  • Zagrejte rernu na 180 stepeni, a za to vreme ostavite buhtle da odstoje u plehu i još malo nadođu.
  • Pecite ih oko 15 minuta, treba da ostanu bele. Kada se ispeku uvaljajte ih u prah šećer.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs