PREUKUSNE!

OD ORIJENTALNIH DO KLASIČNIH UKUSA: Ove 4 salate su sve što vam je potrebno ovog leta! (RECEPTI)

Bogate hranljivim sastojcima, raznobojne, ali i ukusne salate, čija priprema je pred vama, odličan su izbor za ovo leto. Zgodno su rešenje u trenucima kada nemate vremena za pravljenje kompletnog obroka.

Recepti
Autor:
OD ORIJENTALNIH DO KLASIČNIH UKUSA: Ove 4 salate su sve što vam je potrebno ovog leta! (RECEPTI)
Foto: Thinkstock

Verujemo da će vam se kombinacija ukusa dopasti, a izdvojili smo orijentalne i klasične salate sa sezonskim voćem i povrćem. Zapišite recepte, i pravac u nabavku!

1. Salata sa piletinom i karijem

Skuvajte belo meso, pa ga sklonite sa šporeta da se ohladi. Kada je spremno, isecite ga na komadiće i poređajte na tanjir ukrašen zelenom salatom, šargarepom i boranijom. Tajna je u dresingu, koji se dobija mešanjem: jogurta, mlevenog đumbira, korijandera, karija, i različitih semenki. Prelijte ga preko povrća i mesa, i porcija je spremna za služenje.

2. Salata od kinoe

Skuvajte kinou, a istovremeno izdinstajte iseckanu tikvicu, dodajući joj bosiljak i čeri paradajz. Kada su kinoa i povrće spremni, sačekajte da se prohlade, dobro sve promešajte i u činiju dodajte komadiće feta sira za puniji ukus.

3. Salata od jabuka

Isecite jabuke, celer i šargarepu na tanke kriške, odnosno trake, i poređajte ih po tanjiru. Dodajte šnite šunke i malo oraha, i na kraju začinite solju, uljem, sokom od limuna i biberom.

4. Nikozija salata

Za početak prokuvajte boraniju i krompir, pa ih procedite i ostavite da se prohlade. Prespite povrće u tanjir, i dodajte zelenu salatu, paradajz i kapar. Za pravi ugođaj, poređajte komade tunjevine i kuvano jaje isečeno na kolutove.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs