PREUKUSNE

ČIZKEJK KUGLICE OD SAMO ČETIRI SASTOJKA I BEZ PEČENJA: Čisto savršenstvo ukusa, spremno očas posla!(RECEPT)

Čizkejk ili torta od sira omiljen je desert širom sveta.

Recepti
Autor:
ČIZKEJK KUGLICE OD SAMO ČETIRI SASTOJKA I BEZ PEČENJA: Čisto savršenstvo ukusa, spremno očas posla!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Reč je o vrlo fleksibilnoj poslastici koja se slaže sa šumskim voćem, orašastim plodovima i čokoladom. Najbolje od svega? Postoji verzije i bez pečenja, koje se vrlo lako pripremaju i kod kuće.

Mi vam nudimo recept za najjednostavniji čizkejk u obliku kuglica kod kojih je najteži zadatak čekanje da se stegnu u frižideru i budu spremne za konzumaciju. Sastojci za čizkejk kuglice:

  • 200 grama krem sira (neslanog)
  • 100 grama mlevenog keksa
  • 25 grama šećera u prahu
  • bela ili crna čokolada za preliv

Priprema:

Izvadite sirni namaz iz frižidera oko pola sata pre pripreme da malo omekša. Izmiksajte ga sa prah šećerom dok ne dobijete glatku jednoličnu smesu. Pomešajte usitnjen keks s kremom. Poslužiti se možete različitim vrstama – od čajnih kolutića do petit keksa koje biste i inače koristili za pripremu čizkejka. Stavite smesu u frižider na barem sat vremena, da se stisne. Podelite ohlađenu smesu na manje kuglice. Stavite ih u zamrzivač na pola sata do sat vremena. Na pari ili u mikrovalnoj pećnici rastopite belu ili crnu čokoladu (po ukusu), pa prelijte preko ohlađenih kuglica. Vratite kuglice u zamrzivač da se čokolada stisne do kraja, a potom ih stavite u kutiju i držite u frižideru. Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs