ukusniju niste probali

BRZA ŠTRUDLA SA MAKOM: Mirisna, mekana i sočna, desert u kojem sigurno uživaju sva čula! (RECEPT)


Ovo je jedna ukusna verzija štrudle sa makom kod koje nema čekanja da testo naraste

Recepti
Autor:
BRZA ŠTRUDLA SA MAKOM: Mirisna, mekana i sočna, desert u kojem sigurno uživaju sva čula! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci za testo:

  • 200 ml toplog mleka
  • 1 kašika šećera
  • 10 gr suvog kvasca
  • 1 jaje
  • 1 belance ( žumance ide za premazivanje )
  • 125 gr maslaca

Nadev:

  • 200 gr mlevenog maka
  • 200 ml mleka
  • 3 kašike griza
  • 5 kašika šećera
Štrudla sa makom, Štrudla
foto: Shutterstock

Priprema:

  • Prvo napravimo nadev, tako što ćete mleku dodati šećer, staviti na vatru i kada provri zakuvati griz pa mešati dok se malo ne zgusne.
  • Dodati u vrelo mak i sve dobro sjediniti.
  • Ostaviti da se hladi.
  • U toplo mleko staviti kvasac i šećer i promešati.
  • Ostaviti dok pripremite ostale sastojke.
  • Istresti u posudu brašno, otopljen maslac i jaje i belance.
  • Dodati zatim nadošao kvasac i varjačom mešati, a posle umesiti testo.
  • Podeliti testo na dva dela pa razviti na dužinu od 30 cm.
  • Manju tepsiju stavite na sto ispred testa, pa ćete tako lako odrediti mu dužinu.
  • Premazati sa pola mere maka i uviti.
  • Isto ponoviti i sa drugim delom testa.
  • Pleh obavezno podmazati.
  • Premazati štrudle umućenim žumancetom, malo izbockati viljuškom ili nožem, pa uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
  • Staviti štrudle da se peku pa smanjiti na 180 i peći oko 40 minuta, ili oko 40 minuta zavisno od vaše rerne i toga da li volite pečenije više ili manje.
  • Pečene študle sa makom pokriti krpom da se malo prohlade pa onda šećeriti i služiti.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs