Sastojci:
- 500 grama jabuka oguljenih ili iseckanih jabuka na kriške debljine jednog centimetra
- 180 grama prosiejanog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 2 žumanca
- 130 ml mleka
- 1 limun
- 50 grama maslaca
- 100 grama šećera
- 1 pakovanje vanilin šećera
- prstohvat soli
TORTA PRINCES KROFNA: Poslastica sva u kremu i šuškavoj kori! (RECEPT)
Priprema:
- Ogulite jabuke i iseckajte ih na četvrtine, a izvadite sredinu.
- Svaku četvrtinu dodatno presecite na komade čija je debljina oko jedan cm.
- Prelijte po njima oceđeni limunov sok.
- U posudi pomešajte prosejno brašno, prašak za pecivo i so, pa ostavite sa strane.
- U drugoj posudi umutite dva žumanca, šećer i vanilin šećer.
- Šećer mora da se otopi, a smesa bude svetlija.
- Zatim, dodajte polovinu (25 grama) otopljenog maslaca i mleko.
- Kada smesa u drugoj posudi postane jednolična lagano dodajite smesu iz prve posude i polako je umutite kašikom žkako bi se sjedinili svi sastojci.
- Ostavite sa strane.
- Uzmite okrugli kalup za pečenje torti ( možete i tepsiju), pa stavite papir za pečenje i premažite maslacem.
- Sipajte smesu i poravnajte je.
- Zatim, komad po komad jabuke, postavite na testo.
- Ostatak maslaca (25 grama) otopite i u njega dodajte kašiku šećera, pa prelijte po jabukama.
- Pecite na 185 Celzijusa oko 30 minuta, odnosno dok ne porumeni.
- Kada bude gotova, izvadite da se ohladi.
- Naseckajte i pospite šećerom u prahu ili cimetom.
- Možeš dodati i šlag po želji.