PROBAJTE

ITALIJANSKA ŠARLOTA OD JABUKA: Neverovatno mekano i sočno božanstvo ukusa, gotovo za tren! (RECEPT)

Donosimo vam vrlo jednostavan recept za i više nego ukusnu poslasticu

Recepti
Autor:
ITALIJANSKA ŠARLOTA OD JABUKA: Neverovatno mekano i sočno božanstvo ukusa, gotovo za tren! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 grama jabuka oguljenih ili iseckanih jabuka na kriške debljine jednog centimetra
  • 180 grama prosiejanog brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 žumanca
  • 130 ml mleka
  • 1 limun
  • 50 grama maslaca
  • 100 grama šećera
  • 1 pakovanje vanilin šećera
  • prstohvat soli

TORTA PRINCES KROFNA: Poslastica sva u kremu i šuškavoj kori! (RECEPT)

šarlota od jabuka
foto: Shutterstock

Priprema:

  • Ogulite jabuke i iseckajte ih na četvrtine, a izvadite sredinu.
  • Svaku četvrtinu dodatno presecite na komade čija je debljina oko jedan cm.
  • Prelijte po njima oceđeni limunov sok.
  • U posudi pomešajte prosejno brašno, prašak za pecivo i so, pa ostavite sa strane.
  • U drugoj posudi umutite dva žumanca, šećer i vanilin šećer.
  • Šećer mora da se otopi, a smesa bude svetlija.
  • Zatim, dodajte polovinu (25 grama) otopljenog maslaca i mleko.
  • Kada smesa u drugoj posudi postane jednolična lagano dodajite smesu iz prve posude i polako je umutite kašikom žkako bi se sjedinili svi sastojci.
  • Ostavite sa strane.
  • Uzmite okrugli kalup za pečenje torti ( možete i tepsiju), pa stavite papir za pečenje i premažite maslacem.
  • Sipajte smesu i poravnajte je.
  • Zatim, komad po komad jabuke, postavite na testo.
  • Ostatak maslaca (25 grama) otopite i u njega dodajte kašiku šećera, pa prelijte po jabukama.
  • Pecite na 185 Celzijusa oko 30 minuta, odnosno dok ne porumeni.
  • Kada bude gotova, izvadite da se ohladi.
  • Naseckajte i pospite šećerom u prahu ili cimetom.
  • Možeš dodati i šlag po želji.
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs