Sastojci za koru:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 3 kašike mleka
- 3 kašike ulja
- 1 vanilin šećer
- 3 pune kašike brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
Sastojci za fil:
- 300 g voćnog miksa/šumsko voće
- 120-150 g šećera
- 1 puding (40g) sa ukusom jagode ili maline ili vanile
- 250 ml vode
Bombolone: Savršene italijanske krofne sa nadevom koji se topi u ustima! (RECEPT)
Još:
- 120 g šlag kreme (u videu šlag krema sa ukusom slatke pavlake)
- mleko prema uputstvu (u videu 240 ml)
- malo čokolade za dekoraciju
Priprema:
- Jaja umutite sa šećerom dok ne posvetle, zatim dodajte ulje, mleko, vanilin šećer, brašno i prašak za pecivo, pa nastavite da mutite.
- Pleh dimenzija 24×22 cm obložite pek papirom i izlijte smesu.
- Pecite na 180 Celzijusa nekih 12-15 minuta. Proverite čačkalicom.
- U šumsko voće dodajte šećer i vodu (150 ml).
- Kuvajte voće, kad provri još 2 minuta.
- Puding rastvorite u preostaloj vodi (100 ml).
- Zatim, dodajte puding i kuvajte dok se ne zgusne.
- Sklonite sa vatre i prohladite 10-15 minuta.
- Sipajte preko kore i ostavite da se skroz ohladi i stegne.
- Šlag umutite prema uputstvu, pa stavite preko kolača. Izrendajte čokoladu preko.