probajte

MILERAM TORTA: Kremasta fantazija sa voćem po želji! (RECEPT)

O da, ovo je svakako torta koja prija nepcima, osvježava svojim kremastim filom i voćem.

Recepti 08.02.2021. - 13:22h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Sastojci 

 

Testo

 

  • 250 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 80 gr margarina ili putera
  • 1 jaje

 

 

Fil:

 

  • 500 ml mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 200 g šećera
  • 800 g milerama

 

I još:

 

  • voće po želji 
  • 1 preliv za tortu
  • malo šlaga za dekoraciju

1. U posudu stavite brašno pomešano sa praškom za pecivo, šećer, vanilin šećer, omekšali margarin ili puter i jaje, pa sve zajedno umestite. Nije potrebno stavljati u frižider.


2. Testo razvaljajte na masnom papiru.

 

3. Prenesite ga u kalup (26 cm) koji ste prethodno nauljili i pobrašnili kako dno tako i bočne stranice. Pažljivo postavite testo, a ako i pukne negde lako ćete prstima popraviti. Višak koji bude virio iznad obruča odstranite.

 

4. Puding i šećer umutite sa malo mleka, a ostatak mleka stavite da se kuva.


5. U provrelo mleko ulijte pripremljen puding i kuvajte na srednjoj vatri dok ne postane gusto.


6. Čim skinete sa vatre dodajte mileram, sedinite.

 

7. Odmah izlijte u pripremljeni kalup sa testom.

 

8. Isto tako možete odmah složiti željeno voće po želji.

 

9. Stavite sve zajedno da se peče u zagrejanu rernu na 170 stepeni 70 minuta.


10. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa pripremite preliv kako je opisano na poleđini kesice i odmah ga možete preliti preko torte, pa staviti u frižider.

 

11. Ostavite tortu preko noći u frižideru i drugi dan polako sa nožem odvojite bočne stranice obruča. Tortu prenesite na tacnu sa nekom većom špahtlom ili nečim drugim šta imate da zahvati što više dno torte. Samo polako i neće pucati.

 

Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...