Sastojci:
- 1 kg brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašika soli
- 1 dl ulja
- 4 dl jogurta
- 2,5 dl mleka
- 1 sveža kockica kvasca
- 2 supene kašike šećera
- 2 jaja
Priprema:
- Kao i kod pripreme drugih testa stavite toplo mleko u koje ćete ubaciti malo šećera, kvasac, 2 kašike brašna.
- Malo promešajte tako da se istopi šećer da bi se brže podigao kvasac. Poželjno je da u prostoriji bude toplo da bi se brže postigla željena reakcija.
- U drugoj posudi pomešajte preostale sastojke.
- Kad kvasac dovoljno nadođe stavite ga u sredinu brašna.
- Zamesite testo da bude glatko. Ako se lepi za ruke dodajte još malo brašna.
- Nađite jednu kesu i testo stavite u nju.
- Možete ga malo pouljiti ili pobrašnjaviti da se ne bi zalepilo. Bitno je da dobro istisnete sav vazduh iz kese.
- Testo stavite u frižider, gde ga možete čuvati i do 7 dana.
- Pre mešenja treba testo ostaviti malo na toplom mestu da krene, bar sat vremena, a što duže to bolje.