Veoma ukusno

Naopaka gibanica: Samo pravi majstori ovo mogu da naprave! (RECEPT)

Ima jedna važna caka koja treba da se ispoštuje

Recepti 15.01.2021. - 14:45h Autor: Stil/IGY THE COOK
Foto: IGY THE COOK

Sastojci:

 

  • 80 gr brašna
  • 1 ravna kašičica praška za pecivo
  • kašičica soli
  • 100 ml ulja
  • 350 gr sira
  • 5 jaja
  • 100 gr kajmaka
  • 500 ml kiselog mleka
  • 500 gr kora za pitu

 

 

Priprema: Pomešajte sir i kajmak. Dodajte kiselo mleko, brašno, prašak za pecivo i so. Izmešajte. Zatim dodajte ulje i jaja. Mepajte da dobijete ujednačenu smesu. Uzmite kore, i polako ih izlistajte, da se odlepe, a zatim ponovo stavite jednu preko druge. Uvijte kore u rolnu. Isecte rolnu na delove, tri prsta širine.

Rastresite "rezance" od kora. Polako dodajte rezeance u smesu i mešajte. Postepeno. Izlijte u pleh koji nije nauljen. Pecite oko 40 min na 200c.

Gotovu gibanicu prevrnite na 4 šolje da se hladi naopačke. Da bi ostala vazdušasta pod silom zemljine teže. Oko 20 minuta hladite.

 

Zatim je "spustite" , isecite i poslužite.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...