JEDNOSTAVNO, A UKUSNO I KREMASTO

Rimske njoke: Kraljevski prilog dostojan svake trpeze! (RECEPT)

Pripremite kraljevski prilog koji se slaže kako sa pečenjenjem tako i sa povrćem ili kremastim sosem

Recepti
Autor:
Rimske njoke: Kraljevski prilog dostojan svake trpeze! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • ½ kašike soli
  • 250 g pšenični griz
  • 150 g parmezana
  • 2 žumanca
  • 3 kašike maslaca
  • 1 prstohvat kajenskog bibera ili čilija
  • 2 kašike parmezana za posipanje

Raženi hleb sa karamelizovanim lukom: Ljubav na prvi zalogaj! (RECEPT)

Rimske njoke
foto: Shutterstock

Priprema:

  • Sipajte mleko u posudu i dodajte so, pa zagrejte do ključanja.
  • Kad se pojave mehurići, dodajte pšenični griz mešajući oko 20 sekundi.
  • Zatim, smanjite vatru i nastavite mešati dok se ne zgusne, a onda sklonite s vatre.
  • Umešajte maslac, narendani parmezan i žumanca, ali brzo mešajte kako biste izbegli zgrušnjavanje žumanaca.

Medovik torta: Kraljica ruskih poslastica! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs