savršena poslastica

Torta sa mandarinama: Kremasto i sočno čudo ukusa koje ćete obožavati! (RECEPT)

Za ljubitelje slatkiša i voćnih deserta, ova torta je savršena

Recepti
Autor:
Torta sa mandarinama: Kremasto i sočno čudo ukusa koje ćete obožavati! (RECEPT)
Foto: PrinscreenJutjub/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci za koru:

  • 6 jaja
  • 1 prstohvat soli
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • Narendana korica jedne mandarine

Sastojci za fil:

  • 500 ml mleka
  • 2 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 3 kašike gustina
  • 200 gr margarina
  • 1 kesica vanil šećera
  • 7-8 mandarina + 2-3 kašike šećera za karamelizovanje
  • malo kokosa za posipanje
  • Po želji možete ukrasiti sa još dva naseckana kivija

Starinska reforma torta: Poslastica koja se ne zaboravlja!(RECEPT)

Priprema:

  • Odvojite žumanca od belanaca pa u belanca dodajte jedan prstohvat soli i umutite mikserom.
  • Dok mutite belanca u čvrst sneg možete dodati i jednu kesicu vanil šećera a postepeno dodajte i kašiku po kašiku kristal šečera.
  • Muteći dodajte i jedno po jedno žumance.
  • Nakon toga, dodajte brašno i narendanu koricu mandarine pa sve to pažljivo promešajte varjačom ili špatulom.
  • Smesu izlijte u modlu za torte ili okrugao pleh veličine 22 cm pa pecite u prethodno zagrejanoj na 180 Celzijusa 20-25 minuta.
  • Kada se kora prohladi izvadite je iz kalupa i presecite na pola.
  • U dva cela jajeta dodajte šećer i gustin pa se to promešajte.
  • Nakon toga, uz mešanje postepeno dodajte pola i mleka.
  • Stavite šerpicu sa filom na ringlu i mešajte dok se ne zgusne.
  • Kuvajte na srednjoj vatri.
  • Kada se fil zgusne mešajte još par minuta a a sklonite sa ringle.
  • Stavite kesu ili prijanjajuču foliju preko fila i ostavite da se ohladi.
  • Za to vreme oljuštitie mandarine, odvojite ih pa ih karamelizujte u tiganju tako što čete ih posuti sa dve do tri kašike šećera i mešati dok se šećer ne otopi i dok se mandarine ne karamelizuju.
  • U drugoj činiji umutite margarin sobne temperature sa vanil šečerom pa muteći u margarin dodajte kašiku po kašiku prohladjenog fila.
  • Umutite kremu.
  • Kore možete poprskati mlekom ili sokom pa zatim mazati fil, posuti mandarinama i preko staviti ponovo red fila, a možete i mandarine jednostavno umešati u fil.
  • Stavite gornju koru i nju premažite ostatkom fila.
  • Odozgo možete posuti sa malo kokosovog brašna i ukrasiti po želji.
  • Ostavite da se torta ohladi pa uživajte u njenom ukusu.

Bez brašna, mleka i jaja: Napravite tortu od samo 3 sastojka - zdrava i preukusna! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs