Sastojci:
- 220 grama putera
- Šolja smeđeg šećera
- Pola šolje belog šećera
- Dve kašičice ekstrakta vanile
- Dva jaja
- Dve šolje brašna
- Pola kašičice sode bikarbone
- ¼ kašičice soli
- Šolja seckanih oraha
Za fil:
- 220 grama putera
- Tri šolje šećera u prahu
- Tri kašike javorovog sirupa
- 1/3 šolje slatke pavlake
- Šolja oraha
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
U velikoj posudi umutite puter i šećer, da smesa postane glatka. Dodajte ekstrakt vanile i jaja, pa opet sve umutite, a zatim dodajte brašno, sodu bikarbonu i so. U smesu dodajte iseckane orahe i ostavite smesu oko 20-30 minuta da odstoji.
Zatim kašikom za sladoled vadite smesu u pripremljen pleh i pecite kolačiće 10-12 minuta, pa ostavite da se ohlade.
U međuvremenu, pripremite namaz.
Umutite puter da bude kremast, pa dodajte šećer u prahu i sve umutite, a zatim dodajte javorov sirup i slatku pavlaku i još malo umutite.
Premažite kolačiće namazom i ukrasite polovinom oraha.