Sastojci:
- 10 kg šljiva
- 2,5 kg šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 limun
Jugoslovenski kolač: Starinski, jeftin i neodoljiv desert od jabuka i pudinga! (RECEPT)

Priprema:
- Dobro operite šljive, te ih iseckajte na pola i izvadite koštice.
- Stavite ih u veliku posudu s naseckanim limunom da se kuva na laganoj vatri, povremeno mešajući dok šljive ne omekšaju i ne puste sok. Kada dobijete tečnu smesu onda morate mešati stalno.
- Kuvajte ih dva i po sata uz stalno mešanje, zatim dodajte šećer i vanilin šećer.
- Nastavite da kuvate još najmanje sat vremena.
- U međuvremenu operite 10- ak manjih teglica i zagrejte ih u rerni na 120 Celzijusa.
- U vruće tegle sipajte vruć džem, čvrsto zatvorite i okrenite naopako dok se ne ohladi.
Neodoljivo sočne čoko kocke: Slatkiš u koji ćete se zaljubiti! (RECEPT)