Donosimo vam tri receptra za jela od pečene paprike:

Salata od pečene paprike

Sastojci:

  • 4 crvene pečene paprike
  • maslinovo ulje, sirće i beli luk, so


Priprema: Pečene paprike oljuštite i ocedite. Zatim ih začinite maslinovim uljem, jabukovim sirćetom i belim lukom. Ako želite, možete dodati kajmak ili pavlaku.

Pečene paprike punjene sirom

Sastojci:

  • 8-12 paprika
  • ½ šoljica mekog kozjeg sira
  • začinsko bilje - peršun, origano, beli luk
  • maslinovo ulje
  • biber i so


Priprema: Pomešajte sir za začinima i napunite njime očišćene paprike. Poređajte ih u vatrostalnu činiju i zapecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Ukoliko želite, preko njih možete da prelijete i neutralnu pavlaku i zapečete. Za dekoraciju stavite svež peršun.

Supa od paprika


Sastojci:

  • 1 velika pečena paprika
  • ⅓ šoljice indijskih oraha
  • ⅓ šoljice vode
  • ½ čajne kašičice himalajske soli


Priprema: Navedene sastojke sameljite u blenderu, sipajte u pozudu i dodajte peršun ili sveže seckanu crvenu papriku.

Kada u septembru zamiriše pečena paprika, to je jasan znak da je jesen stigla.