ZIMSKI DELIKATES NA ITALIJANSKI NAČIN

Turšija od crvenog luka na italijanski način: Delikates u kome ćete uživati ove zime, a priprema se superlako!(RECEPT)

Pored toga što je savršenog hrskavog i kiselkastog ukusa i estetski deluje veoma upečatljivo, pa kada ga poslužite - biće to pravi praznik za sva čula!

Recepti 13.09.2020. - 16:55h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

 

  • 1,5 kg sitnog crvenog luka
  • 2 l 9% alkoholnog sirćeta
  • 1 l vode
  • 4 limuna
  • 3 kašike šećera
  • 4 kašike soli
  • 2 kesice bibera u zrnu

Priprema:

 

1.U veći lonac staviti od ljuski očišćen luk, preliti polovinom sirćeta, dodati so i poklopiti pa ostaviti da odstoji jedan dan.


2. Sledećeg dana, zajedno sa tečnošću u kojoj je odstojao staviti luk da se kuva 3-4 minuta od momenta kada provri.


3. Skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi.


4. Za to vreme, pomešati preostalo sirće sa vodom, sokom od limuna i šećerom pa sve kratko prokuvati a zatim ohladiti.


5. Ohlađeni luk ređati u teglice, dodati biber i preliti razblaženi sirćetom.


6. Zatvoriti tegle i odložiti na hladno mesto.

Prijatno!

 

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...