ZIMSKI DELIKATES NA ITALIJANSKI NAČIN

Turšija od crvenog luka na italijanski način: Delikates u kome ćete uživati ove zime, a priprema se superlako!(RECEPT)

Pored toga što je savršenog hrskavog i kiselkastog ukusa i estetski deluje veoma upečatljivo, pa kada ga poslužite - biće to pravi praznik za sva čula!

Recepti
Autor:
Turšija od crvenog luka na italijanski način: Delikates u kome ćete uživati ove zime, a priprema se superlako!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • 1,5 kg sitnog crvenog luka
  • 2 l 9% alkoholnog sirćeta
  • 1 l vode
  • 4 limuna
  • 3 kašike šećera
  • 4 kašike soli
  • 2 kesice bibera u zrnu

Priprema:

1.U veći lonac staviti od ljuski očišćen luk, preliti polovinom sirćeta, dodati so i poklopiti pa ostaviti da odstoji jedan dan.

2. Sledećeg dana, zajedno sa tečnošću u kojoj je odstojao staviti luk da se kuva 3-4 minuta od momenta kada provri.

3. Skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi.

4. Za to vreme, pomešati preostalo sirće sa vodom, sokom od limuna i šećerom pa sve kratko prokuvati a zatim ohladiti.

5. Ohlađeni luk ređati u teglice, dodati biber i preliti razblaženi sirćetom.

6. Zatvoriti tegle i odložiti na hladno mesto.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs