SJAJAN!

Kapućino kolač: Ništa sočnije, kremastije i slađe niste probali! (RECEPT)

Kolač koji svojom kremastom teksturom i kombinacijom kafe i sočnog krema - ostavlja bez daha.

Recepti
Autor:
Kapućino kolač: Ništa sočnije, kremastije i slađe niste probali! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

Kore:

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 4 kašika ulja
  • 9 kašika brašna
  • pola praška za pecivo ( 5 gr )

Sirup:

  • 250 ml vode
  • 7 kašika šećera
  • 5 kašičica nes kafe
  • 2 kesice kapućina (još lepše ako ima sa rumom )

Fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 250 gr krem sira (neutralnog)
  • 7 kašika šećera u prahu

Dekoracija:

  • 100 gr mlevenih napolitanki

Priprema:

Ulupati belanca da zapene pa dodati polako šećer i nastaviti pućenje dok se ne dobije jaka i čvrsta pena. Zatim dodati žumanca i opet mutiti.

Na kraju dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i sve sjediniti varjačim. Istresti masu u obložen pleh dimenzija 35 x 25 cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni izmedju 20 i 25 minuta zavisno od rerne.

Ispečen i ohladjen biskvit sečemo vodoravno da se dobiju 2 tanke korice.

Za sirup pomešamo vodu i šećer pa stavimo na vatru da provri. Kratko vri pa sklonimo, dodamo nes kafu i kapućino, promešamo i ostavimo da se ohladi.

Ulupati slatku pavlaku a posebno izmešati sir i šećer u prahu. Sjediniti slatku pavlaku i sir i izmešati. Ne mešati previše.

Mlakim sirupom namočimo koru i sačekamo da upije pa nanesemo deo fila, kora, sirup, fil, a odgore pospemo samlavenim napolitankama.

Ostamo kolač da odstoji, pa poslužimo.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs/Brzikolači)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs