NEODOLJIVO KREMAST I SOČAN

Kolač sa keksom i bananama: Kremast i sočan, spreman za 15 minuta! Ne smete da ga propustite! (RECEPT)

Ovaj kolač s bananama veoma je osvežavajuć, kremast i jako ukusan. Najbolje od svega je što se veoma brzo i lako pravi.

Recepti
19:15h Autor:
Kolač sa keksom i bananama: Kremast i sočan, spreman za 15 minuta! Ne smete da ga propustite! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • 3 kesice praška za puding od vanile
  • 9 kašika šećera
  • 1200 ml mleka
  • 300 grama petit beure keksa
  • 200 grama putera + za podmazivanje pleha
  • 100 grama kisele pavlake
  • 4 banane
  • 300 ml pavlake za šlag.

Priprema

Spojiti prašak za puding i šećer i kratko promešati. Odvojiti deo mleka da se razmuti smesa pudinga i šećera. Ostatak mleka stavite da se kuva i kad prokuva sklonite sa strane, dodajte razmućenu smesu i skuvajte puding. U još vruć puding umešajte narezani puter, a nakon toga i kiselu pavlaku.

Keks razlomiti prstima na male komade i isto ubaciti u smesu i sve dobro promešati. Pleh premazati puterom i u njega istresti pola smese.

Očistiti banane, raseći ih po dužini na pola i poređati u pleh. Preko banana dodati ostatak smese i kašikom je utisnuti između banana. Kolač ostaviti u frižider na hlađenje, minimalno dva sata.

Nakon dva sata, umutiti pavlaku za šlag, premazati preko žute smese i opet staviti u frižider da se dobro ohladi pre posluživanja, najbolje preko noći.

Kolač možete posuti kakao prahom.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs