Potrebni sastojci:
- 3 kesice praška za puding od vanile
- 9 kašika šećera
- 1200 ml mleka
- 300 grama petit beure keksa
- 200 grama putera + za podmazivanje pleha
- 100 grama kisele pavlake
- 4 banane
- 300 ml pavlake za šlag.
Priprema
Spojiti prašak za puding i šećer i kratko promešati. Odvojiti deo mleka da se razmuti smesa pudinga i šećera. Ostatak mleka stavite da se kuva i kad prokuva sklonite sa strane, dodajte razmućenu smesu i skuvajte puding. U još vruć puding umešajte narezani puter, a nakon toga i kiselu pavlaku.
Keks razlomiti prstima na male komade i isto ubaciti u smesu i sve dobro promešati. Pleh premazati puterom i u njega istresti pola smese.
Očistiti banane, raseći ih po dužini na pola i poređati u pleh. Preko banana dodati ostatak smese i kašikom je utisnuti između banana. Kolač ostaviti u frižider na hlađenje, minimalno dva sata.
Nakon dva sata, umutiti pavlaku za šlag, premazati preko žute smese i opet staviti u frižider da se dobro ohladi pre posluživanja, najbolje preko noći.
Kolač možete posuti kakao prahom.