DELIKATES

Taljatele sa spanaćem i pečurkama: Gastronomski užitak za sve ljubitelje paste!(RECEPT)

Sočna pasta savršene kombinacije ukusa...

Recepti 29.06.2020. - 18:21h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

 

  • 250 grama taljatela
  • 200 grama pečuraka
  • 3 čena belog luka
  • 50 g putera
  • 150 g mladog spanaća
  • 30 g pinjola
  • 150 g grčkog jogurta

Priprema:

 

U manjem loncu u posoljenoj vodi skuvajte taljatele po uputstvima s pakovanja. Za vreme kuvanja testenine zagrejete duboki tiganj. Nije potrebno dodavati ulje ili samo par kapi.

 

Pečurke isecite na šnite ili manje komade i stavite ih da se peku u dubokom tiganju. Kada počnu da ispuštaju tečnost sklonite ih iz tiganja i stavite na tanjir.

 

Sokovima koje su pečurke ispustile dodajte puter i sitno seckani beli luk. Pržite ga manje od minuta, kako ne bi zagoreo.

 

Vrućom vodom od kuvanja paste možete kratko preliti listove spanaća - blanširati ih. Testeninu procedite.

 

Spanać i testeninu dodajte u duboki tiganj i pomešajte s lukom i puterom. Po potrebi i želji na kraju možete dodati još putera i začiniti po ukusu.

 

Nakon nekoliko minuta uklonite testeninu sa šporeta i umešajte pečurke. Taljatele pospite pinjolima i dodajte grčki jogurt na nekoliko mesta po tanjiru i izmešajte.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...