Sastojci:
- 2 glavice belog luka
- 6 kašika maslinovog ulja
- 500 grama testenine
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičica mlevenog crnog bibera
- 15 grama svežeg peršuna
- 25 grama parmezana
- 1/4 kašičice čili papričice
Juneća čorbica: Tanjir zdravlja za uspešan dan! (RECEPT, VIDEO)
![](/data/images/2020/06/24/14/221779_shutterstock-1708353040_ff.jpg?ver=1593003318)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200 Celzijusa, te odsecite vrh s obe glavice belog luka.
- Svaku glavicu stavite na aluminijsku foliju i prelijte ih kašikom maslinovog ulja.
- Zamotajte beli luk u foliju tako da iseckana strana stoji prema gore.
- Stavite beli luk na lim za pečenje i pecite sat vremena.
- Kad beli luk bude pečen, izvadite ga i jednu glavicu grubo naseckajte nožem, a drugu ostavite celu.
- U veliki tiganj na srednje jakoj vatri dodajte preostale četiri kašike maslinovog ulja, naseckani beli luk, čili papričice, so i biber
- Pecite dva do tri minuta.
- Dodajte kuvanu testeninu i drugu glavicu belog luka., te dobro ocedite.
- Kuvajte još pet minuta, pa ugasite vatru i dodajte peršun i parmezan.
- Dobro promešajte i odmah poslužite.