DOMAĆI DŽEM

Ništa lakše i brže: Napravite sami domaći džem od borovnica! Zdrav i neodoljivo ukusan! (RECEPT)

Borovnica je izvor zdravlja i najajči antioksidans – iskoristite je za džem koji ćete koristiti i kada prođe sezona svežih. Pravi se za 20 minuta!

Recepti
Autor:
Ništa lakše i brže: Napravite sami domaći džem od borovnica! Zdrav i neodoljivo ukusan! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • 500 grama kristal šećera

Priprema:

Borovnice operite lagano, da se ne zgnječe i kuvajte sa sokom od limuna,na laganoj vatri, dok borovnice ne pusti sok. Zatim dodajte šećer i mešajte dok se šećer potpuno ne rastopi. Kuvajte oko 15 minuta. Izvadite kašičicu džema na tanjir i pustite da se potpuno ohladi, ukoliko se formira korica – znači da je džem gotov. Gotov džem ulijte odmah u manje staklene teglice, poklopite i ostavite da se ohladi. Ovako napravljen džem može trajati oko mesec dana na hladnom mestu, najbolje u frižideru.

Sa ovako napravljenim džemom imaćete poptuno prirodan i zdrav slatkiš – idealan za tost ili palačinke, bez aditiva i konzervanasa, a i značajno ćete uštedeti u odnosu na kupovni džem.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs