Sastojci:
- 400 g bele veganske čokolade
- 320 g kondenzovanog kokosovog mleka
- ½ šolje suvih brusnica
- prstohvat organske cvekle u prahu za lepšu boju (po želji)
Ništa lakše i brže: Napravite sami domaći džem od borovnica! Zdrav i neodoljivo ukusan! (RECEPT)
Priprema:
- Istopite čokoladu, pa dodajte kokosovo mleko.
- Umutite smesu i dodajte prstohvat cvekle u prahu.
- Mešajte dok ne dobijete jedinstvenu smesu.
- Dodajte brusnice i još jednom promešajte.
- Manji pleh ili kalup obložite folijom ili papirom za pečenje.
- Sipajte smesu u pleh i ubacite slatkiš u zamrzivač da odstoji od 2 do 4 časa.
- Isecite kolač na kockice i poslužite.
Čokoladna ovsena kaša sa banamama: Doručak koji se pamti! (RECEPT)