Potrebni sastojci za koru:
• 250 g mlevenog keksa
• 50 g putera
• 150 g čokolade za kuvanje
Potrebni sastojci za fil:
• 600 g svežih jagoda
• 250 g šećera u prahu
• 600 ml jogurta
• 300 grama grčkog jogurta
• 150 g svežeg krem sira (neslani)
• Želatin
Priprema:
Puter i čokoladu otopite na pari i pomešajte sa mlevenim keksom. Formirajte kompaktnu smesu i ravnomerno je rasporedite u kalup za čiz kejk i ostavite u frižider.
Jagode operite i sitno ih iseckajte, a zatim ih u blenderu izmiksajte sa šećerom u prahu. Od dobijene smese izdvojite četiri kašike koje će vam biti potrebne kasnije.
Pomešajte grčki i obični jogurt, dodajte pire od jagoda, a na kraju u sve to umešajte i svež krem sir. Sve dobro sjedinite.
Želatin pomešajte sa četiri kašike hladne vode, dodajte tome četiri kašike pirea od jagoda i na laganoj vatri podgrevajte smesu, sve dok se želatin ne rastopi.
Smesu od želatina dodajte smesi od jogurta i jagoda, pa sve dobro promešajte. Smesu ravnomerno raspodelite po kori i ostavite kolač preko noći u frižideru.
Kolač ukrasite po želji belom ili crnom čokoladom, čokoladnim mrvicama, šlagom ili svežim voćem.
Prijatno!