Sastojci:
- 40 grama ulja ili masti
- 30 grama brašna
- mevena paprika
- beli luk po želji
- 1 L hladne vode
- jaje (po želji)
- so
- biber
Supa od pasulja i kiselog kupusa: Gotova za 15 minuta, a ugrejaće vas i zasititi! (RECEPT)
Priprema:
- Na ulju ili masti popržite brašno dok ne dobije ugodnu svetlosmeđu boju.
- Dodajte malo mlevene paprike, a ako volite nešto aromatičniji ukus, pre dodavanja brašna, na masti prepržite malo sitno naseckanog belog luka.
- Polagano ulivajte hladnu vodu kako se ne bi stvorile grudvice od brašna.
- Dodajte so i biber po želji i promešajte.
- Kada provri, kuvajte još 10 - 15 minuta na laganoj vatri, a po želji dodajte i jaje koje ste prethodno razmutili u posudi.
- Gotovu supu poslužite uz hleb ili u nju dodaj knedle ili popržene kockice hleba.
Klin čorba: Kad želite da se očistite od teške hrane, jedite ovo! (RECEPT)