NARODNI LEK

Klin čorba naših baka: Ništa jednostavnije nema od ovoga, a leči probavu! (RECEPT)

Ovo starinsko jelo se prenosilo s generacije na generaciju, a sastojke za pripremu svi mate u kuhinji

Recepti
Autor:
Klin čorba naših baka: Ništa jednostavnije nema od ovoga, a leči probavu! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 40 grama ulja ili masti
  • 30 grama brašna
  • mevena paprika
  • beli luk po želji
  • 1 L hladne vode
  • jaje (po želji)
  • so
  • biber

Supa od pasulja i kiselog kupusa: Gotova za 15 minuta, a ugrejaće vas i zasititi! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Na ulju ili masti popržite brašno dok ne dobije ugodnu svetlosmeđu boju.
  • Dodajte malo mlevene paprike, a ako volite nešto aromatičniji ukus, pre dodavanja brašna, na masti prepržite malo sitno naseckanog belog luka.
  • Polagano ulivajte hladnu vodu kako se ne bi stvorile grudvice od brašna.
  • Dodajte so i biber po želji i promešajte.
  • Kada provri, kuvajte još 10 - 15 minuta na laganoj vatri, a po želji dodajte i jaje koje ste prethodno razmutili u posudi.
  • Gotovu supu poslužite uz hleb ili u nju dodaj knedle ili popržene kockice hleba.

Klin čorba: Kad želite da se očistite od teške hrane, jedite ovo! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs