Ljudi obično tvrde da je tradicionalni mađarski gulaš jedno od najukusnijih jela, ali samo dok ne probaju vojvođanski! Naime, sprema se jednostavnije, a tajna njegovog posebnog šmeka krije se u suvoj slaninici koja se malo proprži. Važno je da se meso dugo krčka, kako bi bilo što sočnije i mekanije, a možete ga služitt uz prilog po želji, najbolje uz krompir ili testeninu.
Neophodne namirnice:
- 700 g junećeg mesa
- 150 g suve slanine
- 3 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 200 ml belog vina
- 200 ml junećeg bujona
- 200 ml soka od paradajza
- 1 kašičica začinske paprike
- 1/2 kašičice ljute tucane paprike
- so, biber
Način pripreme:
Meso isecite na veće kocke, a slaninu nešto sitnije. U šerpu stavite slaninu, pa je kratko propržite, a zatim dodajte crni luk isečen na trakice. Disntajte dok luk ne omekša, a zatim dodajte meso.
Ubacite sitno seckani beli luk, dodajte sok od paradajza, pa krčkajte 5-10 minuta.
Sipajte vino i goveđi bujon, dodajte začine, sve promešajte i poklopite. Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne bude u potpunosti mekano.
Ukoliko ima potrebe u toku kuvanja dolivajte po malo vode.