ODUŠEVIĆETE SE

Knedle sa kajsijama: Veličanstveni desert koji ukusom obara s nogu! (RECEPT)

Iskoristite sezonu kajsija za ukusne knedle u kojima ćete uživati

Recepti 05.08.2019. - 15:15h Autor: Stil/Gastro.24.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 800 grama krompira skuvanog u ljusci
  • 200 grama oštrog brašna
  • 1 jaje
  • 1/2 kašike soli
  • 1 kašika maslaca
  • 15, 20 kajsija
  • hlebne mrvice
  • maslac
  • šećer
  • cimet

 

Knedle sa kajsijama: Neverovatno sočne, pravićete ih stalno! (RECEPT)

 

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Krompir dobro operite i skuvajte u ljusci.
  • Ocedite ge i pustite da se malo ohladi, toliko da ga možete oguliti.
  • Oguljene krumpire zgnječite i dodajte jaje i maslac.
  • Dobro promešajte, posolite i dodajte brašno.
  • Umesite u kompaktno testo, te ga prebacite na lagano pobrašnjenu površinu, razvaljajte i iseckajte na jednake kvadratiće.
  • Na svaki stavite kaijsije kojima ste izvadili koštice i oblikujte knedle.
  • Knedle spuštajte kašikom u lonac s posoljenom ključalom vodom, lagano promešajte i pustite da se kuvaju.
  • Nakon 10-ak minuta knedle će iskočiti na površinu i tada ih kuvajte još 5-6 minuta.
  • Za to vreme na tiganju, na malo masnoće popržite hlebne mrvice.
  • Kuvane knedle procedite, prelijte s malo otopljenog maslaca, uvaljajte ih u pržene hlebne mrvice, te pospite šećerom i cimetom.

 

Knedle sa sezonskim voćem: Savršena kombinacija koju će vaša nepca obožavati! (RECEPT, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...