Sastojci: 500 g krompira, 600 g kajsija, 200-300 g brašna, 1 jaje, prezle,

vanilin šećer, ulje, šećer

Zaboravite na knedle sa šljivama: Hrskavo testo sa voćem koje se topi u ustima (FOTO)

img-5091.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Uputstvo: Krompir očistiti, skuvati i napraviti pire, dodati soli, malo ulja i 1 jaje pa mikserom izmiksati. Zatim, dodati brašno, umesiti mekše testo .

Kajsijama izvaditi koščice i od testa vaditi komadiće i praviti knedle. Kuvati 7-8 minuta u ključaloj vodi dok knedle ne isplivaju i da budu mekane na dodir.

Prezle ispržiti na ulju, pa kuvane knedle uvaljati u prezle. Posuti vanilin šećerom i poslužiti.

Prijatno!

(Izvor: Kod bake u gostima)

Knedle obično pravimo sa šljivama, a danas vam donosimo kombinaciju sa kajsijama, koje knedlama daju finu sočnost i osvežavajući ukus