Najomiljeniji krem većine ljudi je zasigurno krem od lešnika. U nekim danima kada nam nije ni do čega, krenemo da ga jedemo i već posle nekoliko kašičica (svi je jedemo tako, zar ne?) osećamo se bolje.
Donosimo vam dva recepta sa ovim kremom, jako jednostavnih za pripremu, ne zahtevaju da se peku u rerni, potrebni su vam samo mikser i frižider.
Najukusnija verzija čuvene markiza torte: Čokoladno kremasto neodoljiva! (FOTO)
Čizkejk kocke i praline su današnji predlozi.
Praline
Sastojci:
250 g tamne čokolade
200 ml pavlake za kuhanje
200 g krema od lešnika
100 g lešnika
Zagrejte pavlaku za kuvanje, u njemu otopite čokoladu i mešajte dok se ne počne zgušnjavati. Tad dodajte krem od lešnika, još malo mešajte pa stavite da se hladi – prvo na sobnoj temperaturi, zatim u frižideru. Kada se skroz stisne, od smese oblikujte male kuglice, uvaljajte u narezane lešnike i stavite da se još malo hlade pre posluživanja.
Najkremastiji dezert na svetu: Zalogaji koje ćete pamtiti! (FOTO)
Čizkejk
20 čokoladnih keksića
200 g krem sira
50 g šećera u prahu
2 kašokice ekstrakta vanile
150 ml slatke pavlake za šlag
6 kašika krema od lešnika
U blender stavite keks i 2 kašikice krema od lešnika pa ga poravnajte u plehu za pečenje. Umutite krem sir sa šećerom i vanilom pa dodajte slatku pavlaku koju ste prethodno umutili. Prelijte krem preko baze od keksa i poravnajte. Preostale kašičice krema od lešniika malo zagrejte, prelijte preko krema i čačkalicom kreirajte uzorke. Stavite u frižider na par sati pre posluživanja da se stegne.
Prijatno!