BAJADERA KOJA SE TOPI U USTIMA: Gotova je za 20 minuta, a ukus je prava fantazija

Donosimo vam najbolji recept za bajaderu koja se topi u ustima, a ukus je prava fantazija.

Recepti
Autor:
BAJADERA KOJA SE TOPI U USTIMA: Gotova je za 20 minuta, a ukus je prava fantazija
Foto: Printscreen Youtube/ Recepttura

Sastojci:

  • 200 ml vode
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 400 g mlevenog keksa
  • 300 g mlevenih oraha
  • 100 g čokolade za kuvanje

Glazura:

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 6 žlica ulja

Priprema:

  • U posudu na šporetu sipati vodu, te dodati margarin narezan na manje komade, šećer i vanilin šećer.
  • Sve zagrejavati uz mešanje da se sastojci otope.
  • U veliku posudu sipati mleveni keks i mlevene orahe, pa ih izmešati.
  • Napraviti u njima malu rupu, te u nju sipati otopljene sastojke.
  • Varjačom sve dobro izmešati da se dobije fina ujednačena smesa.
  • Pomoću vage (ili odokativno) podeliti smesu na dva jednaka dela.
  • Istopiti čokoladu za kuvanje i sipati u jednu polovinu smese.
  • I tu smesu izmešati pomoću varjače da postane jednolična.
  • Pleh dimenzija 35×20 centimetara namazati uljem.
  • Na dno prvo staviti čokoladni (tamniji) sloj te ga gladilicom dobro izravnati.
  • Nanijeti svetli sloj na tamni i oprezno ga rasporediti i zagladiti.
  • Za glazuru na pari otopiti čokoladu za kuvanje s uljem i sipati po svetlom sloju.
  • Ovo je potpuno tekuće pa se ne morate bojati da ste nešto napravili pogrešno.
  • Kolač ide na hlađenje u frižider preko noći pre rezanja i posluživanja.
  • Rezati na pravokutnike prema želji.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs